Trainingen afgelast ivm coronavirus

Tot en met 31 maart geen trainingen

Gymsport Leiden volgt het de richtlijnen van het RIVM en advies van de KNGU en heeft besloten alle trainingen van Gymsport Leiden t/m 31 maart aanstaande helemaal stil te leggen.

Ook voor de extra training voor de turn- & fundag op zaterdag 21 maart heeft dit consequenties. Of deze training verschoven wordt of helemaal vervalt kunnen we op dit moment nog niet inschatten.

Tot ‪31 maart‬ zijn ook alle wedstrijden afgelast. Of deze op een later tijdstip worden ingehaald, zal worden bepaald door de KNGU.

Advies KNGU

De KNGU adviseert, volgens de oproep van NOC*NSF voor de hele sport, en naar aanleiding van de persconferentie met onze minister-president, de minister van volksgezondheid en de directeur van het RIVM van 12 maart, haar verenigingen de clubactiviteiten (trainingen, overleggen, vergaderingen en vieringen) ook t/m 31 maart 2020 helemaal stil te leggen.

Daarnaast heeft de KNGU besloten conform de richtlijnen van het RIVM, alle door de KNGU georganiseerde activiteiten te annuleren en/of te verplaatsen. Dit geldt voor alle wedstrijden en opleidingen, voor het hele land en minimaal tot en met 31 maart aanstaande.

Contributie en wedstrijdgelden

Het bestuur heeft nog niet in kaart gebracht welke gevolgen dit besluit heeft voor de contributie. Hoe er wordt omgegaan met wedstrijdgelden, indien de wedstrijden niet worden ingehaald, zal ook in een later stadium duidelijk worden.

Op dit moment is het niet mogelijk om de verregaande consequenties van dit besluit te overzien. We zullen dit, alsmede de vragen die we krijgen, zo goed als mogelijk in kaart brengen. Volgende week geven we een update over de consequenties.

Zodra duidelijk is wanneer de lessen hervat worden, informeren we daarover.

We begrijpen dat dit besluit veel impact heeft op onze sport en de voorbereidingen van veel sporters en vrijwilligers. Vanwege de volksgezondheid zijn we echter genoodzaakt de richtlijnen van de Rijksoverheid, het RIVM en het advies van NOC*NSF op te volgen.

Communicatie

Zodra er belangrijke ontwikkelingen zijn, stellen wij iedereen hiervan op de hoogte via de mail en via de website.

Waar vindt u nuttige informatie? 

Tot slot verwijzen wij naar de websites van de rijksoverheid, het RIVM, NOC*NSF en de KNGU. Met name de website van het RIVM wordt dagelijks ververst. Ook wij zijn afhankelijk van de informatie die deze instanties bieden. Hier volgen de links:

  1. Website van het RIVM https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus
  2. Berichtgeving Rijksoverheid https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/nieuws/2020/03/12/nieuwe-maatregelen-tegen-verspreiding-coronavirus-in-nederland
  3. Berichtgeving NOC*NSF https://nocnsf.nl/nieuws/2020/03/nocstarnsf-adviseert-om-alle-sportbijeenkomsten-in-maart-af-te-gelasten
  4. Berichtgeving KNGU https://dutchgymnastics.nl/nieuws/coronavirusOverzicht berichtgevingen


Om een toegankelijk overzicht over de maatregelen rondom het coronavirus te geven, zijn de berichten van Gymsport Leiden gebundeld. Alle berichten van Gymsport Leiden over het coronavirus vind je hier.