Aanbod

Gymsport Leiden geeft les in de disciplines turnen, acrogym, ritmische gymnastiek, dans, freerunnen, trampolinespringen, groepsspringen en gymfit (waaronder aerobics en yoga).

Daarnaast zijn er lessen ouder/kind gym en peuter- en kleutergym (waaronder het Nijntje Beweegdiploma).

Voor volwassenen is er ook nog een les volleybal.

De disciplines turnen (dames en heren), acrogym, ritmische gymnastiek en groepsspringen kunnen selectielessen hebben.

Vanaf twee jaar kunnen peuters komen gymmen. Van 2 tot 4 jaar kunnen peuters kiezen voor een les ouder/kind gym, waar de peuter samen met 1 ouder aan deelneemt, of een zelfstandige les peutergym.

Binnenkort kunnen kinderen vanaf 2 jaar ook meedoen met het Nijntje programma.

 

Meer informatie over deze gymlessen kun je vinden onder het tabblad Turnen.

Gymsport Leiden heeft diverse lessen voor volwassenen, waaronder recreatie turnen, gymfit en volleybal. Daarnaast worden lessen van de disciplines acrogym en groepsspringen ook beoefend door (jong) volwassenen.

Gymsport Leiden geeft de lessen op 17 locaties in Leiden en Leiderdorp. Bekijk het overzicht van de locaties.

De trainers van de recreatielessen verwijzen deelnemers die potentie hebben door naar selectielessen.

Daarnaast wordt er twee keer per jaar een instroomtest georganiseerd voor jongtalent (5 – 7 jaar) waarbij bekeken wordt in hoeverre deelnemers potentie hebben voor selectielessen. Deelnemers aan de instroomtest kunnen al lid zijn van Gymsport Leiden of extern instromen.
Voor selectie acrogym worden er tegen het eind van het seizoen, mei-juni, open lessen georganiseerd waaraan potentiële nieuwe deelnemers deel kunnen nemen.

Verder is eventuele tussentijdse instroom naar selectie enkel mogelijk in overleg met de betreffende trainers.

Organisatie

Gymsport Leiden bestaat sinds 1 januari 2017. Gymsport Leiden is ontstaan uit een fusie van vijf Leidse gymsportverenigingen Jahn, Nieuw-Brunhilde, Excelsior, Groen-Wit en DOS-Leiden.

Language

The information on the website is in Dutch. You can ask your questions in English by mail.
Please sent your mail to info@gymsportleiden.nl

Inschrijven/Uitschrijven

We werken aan een systeem waarin je bij de lessen kunt zien hoeveel plaatsen er beschikbaar zijn. Zolang dat er nog niet is kun je contact opnemen met info@gymsportleiden.nl

Lid worden bij Gymsport Leiden is heel gemakkelijk. In het menu staat een kopje ‘Lid worden’. Als je daarop klikt en de stappen volgt, begeleiden we je door het inschrijfproces.

We willen je graag de kans geven om te ervaren of de gymsport bij je past. Na de 2 proeflessen kunnen we je helpen je keuze te maken, misschien is er wel een andere tak binnen Gymsport Leiden die toch beter bij je past.

Als de lessen je bevallen, blijf je natuurlijk meteen naar de training komen. Je hoeft dan niet te wachten tot het administratieve gedeelte geregeld is. Als je niet terug wil komen, laat het dan even weten aan info@gymsportleiden.nl

We vinden het natuurlijk jammer als je stopt bij Gymsport Leiden. Onder het menu ‘Lidmaatschap’ vind je onderaan de pagina een knop ‘Uitschrijven’. We vragen je je gegevens in te vullen, zodat we weten wie we moeten uitschrijven. We vragen je ook waarom je stopt bij Gymsport Leiden. Je bent natuurlijk van harte welkom om later weer terug te komen!

Gymsport Leiden werkt met een grote groep vrijwilligers en een kleine betaalde staf. De administratie kost geld. We maken onderscheid tussen contributie voor de gym-gerelateerde activiteiten en kosten voor ondersteunend personeel.

Ja, dat kan. Informatie hierover volgt binnenkort.

Tarieven

We hebben nog geen kortingstarieven voor studenten. Leiden staat internationaal bekend als kennisstad en is daarmee een studentenstad. We willen om die reden ook kijken welk gymsport aanbod  voor studenten daarbij passend zou zijn. We nemen dit in overweging.

We hebben nog geen kortingstarieven voor ouders van deelnemers die graag willen sporten. We vinden het idee aantrekkelijk, dus we nemen dit in overweging.

We hebben nog geen kortingstarieven voor meer kinderen uit 1 gezin. We vinden het idee aantrekkelijk, dus we nemen dit in overweging.

Als deelnemer aan de selectie betaal je meer, omdat je gebruik maakt van betere faciliteiten. Bovendien betaal je naar gelang het aantal uren dat je sport. Dat is voor de selectie per definitie meer dan voor recreanten. De recreatietarieven staan genoemd onder ‘Lidmaatschap’. De selectietarieven vind je onder ‘Tarieven wedstrijdsport’.

We hebben 2 verschillende tarieven: voor junioren tot 16 jaar en voor senioren vanaf 16 jaar. Voor senioren vanaf 60+ hebben we geen aparte tarieven.

Contributie

Dit heeft een historische achtergrond. Vroeger betaalden de leden van de verschillende verenigingen de contributie per kwartaal. Om te voldoen aan de wens om in- en uitstroom flexibeler te maken, ofwel per maand in plaats van per kwartaal op te kunnen zeggen, is ervoor gekozen om vanaf de overgang naar Gymsport Leiden de contributie maandelijks te innen. De jaarlijkse contributie die nodig is om de trainingen te kunnen geven, is in 12 gelijke termijnen verdeeld. We hebben ervaren dat dit niet voor iedereen prettig is, en denken na over een beter systeem.

Ja, dat kan. We brengen hier €2,50 per factuur voor in rekening. Per jaar betaal je zo €30,- extra aan administratiekosten.

Alle deelnemers van Gymsport Leiden worden bij hun inschrijving lid van de KNGU. Een deel van de bijdrage komt toe aan een schadeverzekering.  De bondscontributie wordt eenmaal per jaar in januari, of later in het jaar bij je eerste factuur, gefactureerd. 

Inloggen

Bij je inschrijving krijg je een mail met je gebruikersnaam en een tijdelijk wachtwoord. Als je dit niet hebt gekregen, stuur je een mail met het verzoek voor een inlogaccount aan redactie@gymsportleiden.nl

Op de inlogpagina voor deelnemers staat een link ‘Wachtwoord vergeten’. Als je hierop klikt krijg je een nieuw wachtwoord. Wij kunnen geen wachtwoorden lezen.

Je gebruikersnaam bestaat uit je lidnummer van Gymsport Leiden en je achternaam, gescheiden door een punt (.). Je lidnummer kun je vinden op je factuur. Als je je gebruikersnaam niet kunt achterhalen, kun je hem via je email adres ophalen. Klik daarvoor op de link op de inlogpagina voor deelnemers.

Ja, dat kan. De gebruikersnaam is opgebouwd uit het lidnummer en de achternaam van de deelnemer. Gebruik een gezamenlijk emailadres dat beide ouders lezen.

Je hebt als ouder bij de inschrijving contactgegevens en een emailadres opgegeven. Je hebt op dit emailadres de accountgegevens ontvangen om in te loggen.

De deelnemer kan vanaf 16 jaar een verzoek indienen om zelf toegang te krijgen. Daarvoor hebben we het email adres van de deelnemer nodig. Als we het email adres bij de gebruikersnaam van de deelnemer aanpassen, vervalt het eerdere account. Ouders die tegelijkertijd met hun kind toegang willen houden tot de inlogpagina’s kunnen hiervoor een verzoek indienen bij redactie@gymsportleiden.nl. Het extra account voor ouders is 2 jaar geldig.

We verstrekken de nieuwe accounts eenmaal per maand in batches. Het is mogelijk dat je je net na de vorige batch ingeschreven hebt. Binnen een maand ontvang je je accountgegevens.

Vakantie/verzuim

De recreatietrainingen gaan niet door tijdens de vakanties. De selectietrainingen gaan meestal wel door tijdens de vakanties. De vakanties van Gymsport Leiden beginnen op maandag en eindigen op zondag. Het eerste weekend van een schoolvakantie is er dus nog een training. Kijk in het vakantierooster voor de precieze data.

Als je wilt weten of een training doorgaat, kijk je in het vakantierooster. Dat kun je vinden door in te loggen in het deelnemersgedeelte.

Je contributie is gebaseerd op een jaar lessen. Hiervoor worden trainers ingehuurd en zalen gereserveerd. We kunnen geen restitutie verlenen voor de afwezigheid van deelnemers.

Aj, dat is vervelend. Heb je al contact opgenomen met een fysiotherapeut? Als je geblesseerd bent kun je een verzoek indienen voor het pauzeren van je contributie. Je kunt je contributie alleen voor de toekomstige maanden onderbreken. Laat het ons dus snel weten via administratie@gymsportleiden.nl. We hopen dat je snel herstelt.

Van selectiedeelnemers verwachten we dat je je voor een training bij je trainer afmeldt. We vinden dat passen bij goede omgangsvormen. Bovendien hoeft de trainer zich dan geen zorgen te maken of er misschien onderweg iets met je gebeurd is. Laat als het mogelijk is minimaal een dag van te voren weten dat je verhinderd bent. Als je onverwacht verhinderd bent, laat dat dan uiterlijk een half uur voor de training weten.

 

Van recreatiedeelnemers vinden we het netjes als je je af kunt melden bij je trainer.