Aanbod

Gymsport Leiden geeft les in de disciplines turnen, acrogym, ritmische gymnastiek, dans, freerunnen, trampolinespringen, groepsspringen en gymfit (waaronder aerobics en yoga).

Daarnaast zijn er lessen ouder/kind gym en peuter- en kleutergym (waaronder het Nijntje Beweegdiploma).

Voor volwassenen is er ook nog een les volleybal.

De disciplines turnen (dames en heren), acrogym, ritmische gymnastiek en groepsspringen kunnen selectielessen hebben.

Vanaf twee jaar kunnen peuters komen gymmen. Van 2 tot 4 jaar kunnen peuters kiezen voor een les ouder/kind gym, waar de peuter samen met 1 ouder aan deelneemt, of een zelfstandige les peutergym.

Binnenkort kunnen kinderen vanaf 2 jaar ook meedoen met het Nijntje programma.

 

Meer informatie over deze gymlessen kun je vinden onder het tabblad Turnen.

Gymsport Leiden heeft diverse lessen voor volwassenen, waaronder recreatie turnen, gymfit en volleybal. Daarnaast worden lessen van de disciplines acrogym en groepsspringen ook beoefend door (jong) volwassenen.

Gymsport Leiden geeft de lessen op 17 locaties in Leiden en Leiderdorp. Bekijk het overzicht van de locaties.

De trainers van de recreatielessen verwijzen deelnemers die potentie hebben door naar selectielessen.

Daarnaast wordt er twee keer per jaar een instroomtest georganiseerd voor jongtalent (5 – 7 jaar) waarbij bekeken wordt in hoeverre deelnemers potentie hebben voor selectielessen. Deelnemers aan de instroomtest kunnen al lid zijn van Gymsport Leiden of extern instromen.
Voor selectie acrogym worden er tegen het eind van het seizoen, mei-juni, open lessen georganiseerd waaraan potentiële nieuwe deelnemers deel kunnen nemen.

Verder is eventuele tussentijdse instroom naar selectie enkel mogelijk in overleg met de betreffende trainers.

Organisatie

Gymsport Leiden bestaat sinds 1 januari 2017. Gymsport Leiden is ontstaan uit een fusie van vijf Leidse gymsportverenigingen Jahn, Nieuw-Brunhilde, Excelsior, Groen-Wit en DOS-Leiden.

Gymsport Leiden vindt het belangrijk dat iedereen zich op de club thuis voelt en kan sporten in een veilige omgeving. Je prettig en veilig voelen en jezelf kunnen zijn, ongeacht leeftijd, sekse of seksuele geaardheid.

Het bestuur van Gymsport Leiden heeft daarom een onafhankelijke VertrouwensContactPersoon (VCP) aangesteld.
Bij Gymsport Leiden kun je zowel bij een mannelijke VCP, als bij een vrouwelijke VCP terecht als je vragen hebt of iets kwijt wilt over alles wat met een veilige sportomgeving te maken heeft.

Voel je je niet veilig en wil je daar over praten? Neem contact op met Cynthia van Rozendaal (cynthia@vcpinfo.nl) of Henri Verheggen (henri@vcpinfo.nl).

Vragen over je les kun je stellen aan je trainer of de discipline coördinator.

Zie voor de namen van de discipline coördinatoren de pagina Organisatie.

Gymsport Leiden is met zo’n 1500 deelnemers een omvangrijke organisatie. Om alle processen in goede banen te leiden werkt een ondersteunend team en grote hoeveelheid vrijwilligers samen. Gymsport Leiden wil graag dat je tevreden bij de club bent. Daarom willen we open en eerlijk zijn. Zijn we een keer niet duidelijk? Of vind je dat er iets beter kan? Dan horen we dat graag van je.

Hieronder staan de emailadressen waar je je vragen gericht aan kunt stellen. De vrijwilligers werken als een hecht team samen en kunnen specifieke vragen naar de juiste persoon doorsturen. Laat het ons weten. We horen het graag.

Language

The information on the website is in Dutch. You can ask your questions in English by mail.
Please sent your mail to info@gymsportleiden.nl

Inschrijven/Uitschrijven

We werken aan een systeem waarin je bij de lessen kunt zien hoeveel plaatsen er beschikbaar zijn. Zolang dat er nog niet is kun je contact opnemen met info@gymsportleiden.nl

Lid worden bij Gymsport Leiden is heel gemakkelijk. In het menu staat een kopje ‘Lid worden’. Als je daarop klikt en de stappen volgt, begeleiden we je door het inschrijfproces.

We willen je graag de kans geven om te ervaren of de gymsport bij je past. Na de 2 proeflessen kunnen we je helpen je keuze te maken, misschien is er wel een andere tak binnen Gymsport Leiden die toch beter bij je past.

Als de lessen je bevallen, blijf je natuurlijk meteen naar de training komen. Je hoeft dan niet te wachten tot het administratieve gedeelte geregeld is. Als je niet terug wil komen, laat het dan even weten aan info@gymsportleiden.nl

We vinden het natuurlijk jammer als je stopt bij Gymsport Leiden. Onder het menu ‘Lidmaatschap’ vind je onderaan de pagina een knop ‘Uitschrijven’. We vragen je je gegevens in te vullen, zodat we weten wie we moeten uitschrijven. We vragen je ook waarom je stopt bij Gymsport Leiden. Je bent natuurlijk van harte welkom om later weer terug te komen!

Gymsport Leiden werkt met een grote groep vrijwilligers en een kleine betaalde staf. De administratie kost geld. We maken onderscheid tussen contributie voor de gym-gerelateerde activiteiten en kosten voor ondersteunend personeel.

Ja, dat kan. De organisatie van Schoolsport ligt bij de gemeente Leiden. Informatie hierover kun je vinden bij Schoolsportcommissie Leiden.

Tarieven

We hebben nog geen kortingstarieven voor studenten. Leiden staat internationaal bekend als kennisstad en is daarmee een studentenstad. We willen om die reden ook kijken welk gymsport aanbod  voor studenten daarbij passend zou zijn. We nemen dit in overweging.

We hebben nog geen kortingstarieven voor ouders van deelnemers die graag willen sporten. We vinden het idee aantrekkelijk, dus we nemen dit in overweging.

We hebben geen kortingstarieven voor meer kinderen uit 1 gezin. We hanteren het beleid dat vanaf het 3e kind uit 1 gezin (dus kind 3, 4, en verder, en onder de 18 jaar) voor dat kind/die kinderen geen contributie verschuldigd is. Als de kinderen deelnemen aan wedstrijdsport en recreatiesport, geldt de vrijstelling alleen voor deelnemers aan recreatiesport.

Als deelnemer aan de selectie betaal je meer, omdat je gebruik maakt van betere faciliteiten. Bovendien betaal je naar gelang het aantal uren dat je sport. Dat is voor de selectie per definitie meer dan voor recreanten. De recreatietarieven staan genoemd onder ‘Lidmaatschap’. De selectietarieven vind je onder ‘Tarieven wedstrijdsport’.

We hebben 2 verschillende tarieven: voor junioren tot 16 jaar en voor senioren vanaf 16 jaar. Voor senioren vanaf 60+ hebben we geen aparte tarieven.

Voor alle kinderen is het belangrijk om te kunnen sporten, ook als de ouders/verzorgers minder geld hebben. Wil je kind op sport maar heb je geen geld om de contributie te betalen? Dan kom je wellicht in aanmerking voor een bijdrage van het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Dit fonds betaalt (een groot deel van) de kosten voor de sportclub voor gezinnen met een minimum inkomen of schulden.

Voor sport geeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur een bijdrage tot maximaal € 225,- per 12 maanden inclusief eventuele attributen en/of kleding.

Een aanvraag voor een bijdrage van Jeugdfonds Sport & Cultuur doe je via Stichting Leergeld. Gymsport Leiden heeft met Stichting Leergeld afgesproken dat alle aanvragen voor een bijdrage van Jeugdfonds Sport & Cultuur via Stichting Leergeld verlopen. Je doet de aanvraag voor een bijdrage voorafgaand aan de inschrijving bij Gymsport Leiden.

Ouders of voogden van kinderen die in Leiden, Zoeterwoude, Leiderdorp, Oegstgeest, Hillegom, Lisse of Teylingen wonen, kunnen een beroep doen op Leergeld Leiden en Omstreken indien zij bepaalde voorzieningen niet kunnen betalen en een aantoonbaar besteedbaar gezinsinkomen hebben dat beneden 120% (of 130% voor gezinnen in Teylingen, Lisse of Hillegom) van het wettelijk sociaal minimum ligt.

Doe een aanvraag bij Stichting Leergeld >

Kijk voor meer informatie op Stichting Leergeld en op Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Hier kun je ook de spelregels van je gemeente vinden. Als je niet uit een van de genoemde gemeentes komt, kun je via Jeugfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland kijken of jouw gemeente meedoet.

Contributie

Dit heeft een historische achtergrond. Vroeger betaalden de leden van de verschillende verenigingen de contributie per kwartaal. Om te voldoen aan de wens om in- en uitstroom flexibeler te maken, ofwel per maand in plaats van per kwartaal op te kunnen zeggen, is ervoor gekozen om vanaf de overgang naar Gymsport Leiden de contributie maandelijks te innen. De jaarlijkse contributie die nodig is om de trainingen te kunnen geven, is in 12 gelijke termijnen verdeeld. We hebben ervaren dat dit niet voor iedereen prettig is, en denken na over een beter systeem.

Ja, dat kan. We brengen hier €2,50 per factuur voor in rekening. Per jaar betaal je zo €30,- extra aan administratiekosten.

Alle deelnemers van Gymsport Leiden worden bij hun inschrijving lid van de KNGU. Een deel van de bijdrage komt toe aan een schadeverzekering.  De bondscontributie wordt eenmaal per jaar in januari, of later in het jaar bij je eerste factuur, gefactureerd. 

  • Het inschrijfgeld bedraagt € 15 per persoon.
  • Alle deelnemers zijn lid van de landelijke bond KNGU. De tarieven voor 2021 bedragen € 23,20 voor junioren en € 28,60 voor senioren. De bondscontributie wordt tegelijk met de 1e incasso van het jaar geïnd (of 1e incasso indien men later in het kalenderjaar lid wordt).
  • De kosten voor deelname aan wedstrijden worden doorberekend aan de deelnemers. Daarnaast factureert Gymsport Leiden € 2,50 per wedstrijd om vergoedingen en reiskosten van trainers te dekken.
  • Gymsport Leiden heeft een eigen kledinglijn voor zowel de recreatie als wedstrijdgroepen. We streven ernaar om alle leden vanaf 6 jaar clubkleding te laten dragen, zodat we ons naar buiten toe als eenheid kunnen presenteren. De kleding kan op eigen kosten worden aangeschaft, tenzij er voor bepaalde kleding een bruikleenreglement is, zoals bij de wedstrijdtrainingspakken.
  • Gymsport Leiden organiseert diverse activiteiten voor haar sporters, zoals kampen, sinterklaasviering en taptoe. Per activiteit wordt aangegeven wie aan deze activiteit mee kan doen, of opgave vooraf noodzakelijk is en of een bijdrage van toepassing is.

Wil je meer sporten? Dan kun je in overleg met je trainer het aantal lesuren uitbreiden.

Informeer administratie@gymsportleiden.nl over je voorgenomen veranderingen.

Bij de administratie kun je ook adreswijzigingen doorgeven.

Inloggen

We geven alleen trainers een gebruikersnaam om in te loggen, zodat zij extra informatie op de website kunnen zien. Als je dit als trainer niet hebt gekregen, stuur je een mail met het verzoek voor een inlogaccount aan redactie@gymsportleiden.nl

Op de inlogpagina voor deelnemers staat een link ‘Wachtwoord vergeten’. Als je hierop klikt krijg je een nieuw wachtwoord. Wij kunnen geen wachtwoorden lezen.

Je gebruikersnaam bestaat uit je lidnummer van Gymsport Leiden en je achternaam, gescheiden door een punt (.). Je lidnummer kun je vinden op je factuur. Als je je gebruikersnaam niet kunt achterhalen, kun je hem via je email adres ophalen. Klik daarvoor op de link op de inlogpagina voor deelnemers.

Vakantie/verzuim

De recreatietrainingen gaan niet door tijdens de vakanties. De selectietrainingen gaan meestal wel door tijdens de vakanties. De vakanties van Gymsport Leiden beginnen op maandag en eindigen op zondag. Het eerste weekend van een schoolvakantie is er dus nog een training. Kijk in het vakantierooster voor de precieze data.

Als je wilt weten of een training doorgaat, kijk je in het vakantierooster. Dat kun je vinden door in te loggen in het deelnemersgedeelte.

Je contributie is gebaseerd op een jaar lessen. Hiervoor worden trainers ingehuurd en zalen gereserveerd. We kunnen geen restitutie verlenen voor de afwezigheid van deelnemers.

Aj, dat is vervelend. Heb je al contact opgenomen met een fysiotherapeut? Als je geblesseerd bent kun je een verzoek indienen voor het pauzeren van je contributie. Je kunt je contributie alleen voor de toekomstige maanden onderbreken. Laat het ons dus snel weten via administratie@gymsportleiden.nl. We hopen dat je snel herstelt.

Van selectiedeelnemers verwachten we dat je je voor een training bij je trainer afmeldt. We vinden dat passen bij goede omgangsvormen. Bovendien hoeft de trainer zich dan geen zorgen te maken of er misschien onderweg iets met je gebeurd is. Laat als het mogelijk is minimaal een dag van te voren weten dat je verhinderd bent. Als je onverwacht verhinderd bent, laat dat dan uiterlijk een half uur voor de training weten.

 

Van recreatiedeelnemers vinden we het netjes als je je af kunt melden bij je trainer.

Zalen gebruiken

De gemeente Leiden is de eigenaar van de zalen. Gymsport Leiden huurt de zalen van de gemeente. Informatie over de tarieven voor het huren van een gymzaal of turnhal voor een evenement of sportactiviteit staat op de website van SportstadLeiden. Voor informatie over de beschikbaarheid van de zalen kunt een mail sturen aan verhuursport@leiden.nl of bellen met 071-516 5096 of  516 7895.

Laatste nieuws

Loading RSS Feed