Dans Slide 1
Dans Slide 1
previous arrow
next arrow

Dans

Dans kent veel verschillende stijlen. Ongeacht destijl is er één overeenkomst; het is niet alleen een kwestie van beweging en flexibiliteit, maar ook van anatomie.


Bij Gymsport Leiden kun je terecht voor de combinatie van streetdance en jazzdance. Iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau.

dans (de; m; meervoud: dansen)

1 ritmische beweging van het lichaam op de maat van de muziek; geheel van figuren die je dansend doorloopt: iem. ten dans vragen; de dans ontspringen aan een gevaar ontkomen

Van Dale beschrijft dans als een ritmische beweging. Dans is een vorm van uiting op muziek en kan verschillende dingen betekenen voor verschillende mensen. Voor sommige mensen is het een sport en voor andere een kunst. Door de verschillende inkijken en meningen en ook de verschillende culturen met hun eigen gebruiken zijn er verschillende stijlen en soorten ontstaan door de eeuwen heen. Denk maar aan Streetdance, Jazz, Tapdance en zelfs de Klompendans.

 

Wij bieden danslessen aan vanaf groep 3 t/m de brugklas. In de lessen staat plezier en gezelligheid voorop. Je danst in een groep met kinderen rond jouw leeftijd op de muziek die jullie leuk vinden. Naast het leren van leuke danscombinaties is er in de les ook ruimte voor het leren van nieuwe technieken.

 

Wil je weten wat, waar en wanneer de lessen zijn? Kijk dan bij de lestijden van Dans hieronder en vind een les die het best bij jouw past! Kom vooral langs om het uit te proberen want de eerste twee lessen zijn gratis!


Op de hoogte blijven van wat er in de les gebeurt? Volg ons dan op Facebook: Gymsport Leiden Dans en op Instagram @GymsportLeidenDans!

Lesaanbod Dans

Is er een training die bij je past?

Lesnr Discipline Sexe Doelgroep Groep Leeftijdscategorie Dag Tijdstip Locatie
703 Dans Meisjes Gemengd Groep 3, 4, 5 Groep 3, 4, 5 Donderdag 18.00-19.00 Robijnstraat 100
704 Dans Meisjes Gemengd Groep 6, 7, 8 en Brugklas Groep 6, 7, 8 en Brugklas Donderdag 19.00-20.00  Robijnstraat 100
Sexe Leeftijdscategorie Dag Locatie

Tarieven

Je contributie wordt berekend op basis van het aantal lesuur per week. De jaarcontributie betaal je in 12 termijnen. De opzegtermijn is 1 kalendermaand.

Kleding​

Bij de proefles doe je gemakkelijke kleding aan waarin je goed kunt bewegen. Tijdens de lessen dragen we een zwarte legging zonder opdruk, dansschoentjes en een T-shirt naar keuze.

Trainers

De begeleiders hebben een opleiding gevolgd tot trainer en zijn gekwalificeerd op niveau 1, 2 of 3. Tijdens de trainingen wordt behalve aan technisch correcte uitvoering, vooral aandacht besteed aan balans, kracht en lenigheid.

Coördinatoren

Hanna Derkx

Coördinator Dans

 

Keesje van der Kooij

Coördinator Dans

Heb je vragen? Neem contact op met info@gymsportleiden.nl