Dans Slide 1
Dans Slide 1
previous arrow
next arrow

Dans

Dans kent veel verschillende stijlen. Ongeacht de stijl is er één overeenkomst; het is niet alleen een kwestie van beweging en flexibiliteit, maar ook van anatomie.

Bij Gymsport Leiden kun je terecht voor een combinatie van verschillende stijlen, waaronder streetdance en jazz. Dans is een vrije vorm van bewegen en iedereen kan meedoen op zijn eigen niveau..

dans (de; m; meervoud: dansen)

1 ritmische beweging van het lichaam op de maat van de muziek; geheel van figuren die je dansend doorloopt: iem. ten dans vragen; de dans ontspringen aan een gevaar ontkomen

Van Dale beschrijft dans als een ritmische beweging. Dans is een vorm van uiting op muziek en kan verschillende dingen betekenen voor verschillende mensen. Voor sommige mensen is het een sport en voor andere een kunst. Door de verschillende inkijken en meningen en ook de verschillende culturen met hun eigen gebruiken zijn er verschillende stijlen en soorten ontstaan door de eeuwen heen. Denk maar aan Streetdance, Jazz, Tapdance en zelfs de Klompendans.

Bij Gymsport Leiden bieden wij danslessen aan vanaf groep 3 t/m de middelbare school. Wij dansen met veel plezier in de lessen en proberen zoveel mogelijke stijlen te leren aan de kinderen. Ons motto is: ‘Als je plezier hebt in het dansen, dan doe je het goed!’

We dansen op de nieuwste en leukste muziek. In de lessen leer je naast de vaste technieken ook andere dingen die je als groep zou willen leren zoals andere stijlen en technieken.


Je danst in een groep met je kinderen rond jouw leeftijd, een vriendengroep waarin gezellig gedanst wordt op de muziek die jullie leuk vinden.

Wil je weten wat, waar en wanneer de lessen zijn? Kijk dan bij de lestijden van Dans en vind een les die het best bij jouw past! Kom vooral langs om het uit te proberen want de eerste twee lessen zijn gratis!

Op de hoogte blijven van wat er in de les gebeurt? Volg ons dan op Facebook: Gymsport Leiden Dans en op Instagram @GymsportLeidenDans!

Lesaanbod Dans

Is er een training die bij je past?

Lesnr Discipline Sexe Doelgroep Groep Leeftijdscategorie Dag Tijdstip Locatie
703 Dans Meisjes Gemengd Groep 3, 4, 5, 6, 7, 8 Groep 6, 7, 8 Donderdag 18:30-19:30 Robijnstraat 100
703 Dans Meisjes Gemengd Groep 3, 4, 5, 6, 7, 8 Groep 3, 4, 5 Donderdag 18:30-19:30 Robijnstraat 100
Sexe Leeftijdscategorie Dag Locatie

Tarieven

Je contributie wordt berekend op basis van het aantal lesuur per week. De jaarcontributie betaal je in 12 termijnen. De opzegtermijn is 1 kalendermaand.

Kleding​

Bij de proefles doe je gemakkelijke kleding aan. Tijdens de lessen dragen we pakjes en schoentjes. [invullen door Dans].

Tarieven

Voor wedstrijdsport gelden andere tarieven dan de recreatietrainingen.

Trainers

De begeleiders hebben een opleiding gevolgd tot trainer en zijn gekwalificeerd op niveau 1, 2 of 3. Tijdens de trainingen wordt behalve aan technisch correcte uitvoering, vooral aandacht besteed aan balans, kracht en lenigheid.

Coördinator

Thessa Vreeken

Coördinator Dans

Heb je vragen? Neem contact op met info@gymsportleiden.nl