Door: Nancy Schroemgens – Eind 2016 hebben we een commissie nieuwe recreatiepakjes gevormd. Het doel was om na de fusie van de vijf turnverenigingen, een nieuw turnpakje te ontwikkelen voor alle recreatieturnsters van Gymsport Leiden. We wilden het pakje graag beschikbaar hebben in het nieuwe turnseizoen 2017/2018.

De werkgroep bestaat uit allemaal personen vanuit een andere hoek van de club. Zo is Liesbeth trainster bij de recreanten, Caroline voormalig trainster bij Jahn, Frances is van public relations en ik, Nancy, moeder van 2 kinderen die trainen bij de recreanten. In een eerste verkenning hadden we al snel besloten, dat het pakje beschikbaar moest komen in een turnwinkel, waar de kinderen het pakje kunnen passen en waar de ouders goed geadviseerd zouden worden. Dus lag het voor de hand dat Patricia en Rob, eigenaren van Turn en Balletshop Broekplein actief deelnamen in de werkgroep recreatiepakjes om ons te adviseren bij de keuze van het pakje.

Ons doel was een pakje te ontwerpen dat functioneel is voor zowel kinderen als trainers (denk hierbij aan lange mouwen,¾ mouw of mouwloos). Een pakje dat goed gewassen kan worden door ouders en van mooie kwaliteit is en blijft. Maar ook een pakje waar we trots op kunnen zijn en wat een link heeft met onze nieuwe club waar we allemaal één zijn.

We zijn uitgekomen op een mouwloos turnpakje van het merk Ervy. Mouwloos omdat de trainers de kinderen dan goed kunnen opvangen bij het beoefenen van de toestellen. Het pakje heeft als basis blauw velours en aan bovenkant hebben we een glimmende stof van wit met sierlijke rode en blauwe kronkels gekozen. Het ontwerp van dit pakje met deze combinatie van stoffen is uniek en alleen beschikbaar voor Gymsport Leiden!

Wij vinden het een fris turnpakje, dat gelijk staat aan de frisse nieuwe start van onze club na de fusie van de vijf turnverenigingen van Leiden.

Mijn dochter is een levende paspop geweest, zoals je op de foto’s kunt zien. Want wie kan nou beter vertellen hoe een turnpakje zit als een turnster zelf! Luna vindt de stof heel zacht zitten en ze vindt de combi heel mooi. Het viel haar op dat het de kleuren van de club zijn. Ik zeg: missie geslaagd!

Luna toont het nieuwe recreatiepakje

Inmiddels zijn de eerste exemplaren uitgeleverd bij Turn en Balletshop Broekplein en kun je ze passen, bewonderen en bestellen. Rob en Patricia helpen je dan graag om de juiste maat te vinden en er zijn bijpassende broekjes beschikbaar.

Wil je meer weten over recreatieturnen bij Gymsport Leiden? Volg ons dan ook op Facebook! Het is erg leuk om te zien wat er allemaal gebeurt bij de recreanten.

Namens de werkgroep wensen wij jullie alvast heel veel plezier met het nieuwe pakje. Ook zijn we volop bezig met het uitzoeken van geschikte kleding voor de jongens van recreatieturnen en kleding voor de Taptoe!

Groetjes  Frances, Caroline, Patricia, Liesbeth en Nancy

PS op de foto’s lijkt het pakje wat donker, maar in het echt is hij echt blauw!