Gymsport Leiden scoort bij Landelijke Halve Finales Meerkamp Turnen Dames 

Op 16 en 17 maart waren in Tilburg de halve finales Meerkamp voor de 2e en 3e divisie Turnen Dames op landelijk niveau. Gymsport Leiden was hier met meerdere turnsters en trainsters aanwezig. Ook waren familie en vrienden meegekomen om de turnsters aan te moedigen.

 

Op zaterdagochtend mochten Gabrielle en Hazel als 2e divisie jeugd de spits afbijten in de eerste wedstrijdronde. Met enige dufheid werd de wedstrijd aangevangen maar de mooie oefeningen volgeden snel. Hazel werd uiteindelijk vierde en Gabrielle 9e in hun baan van 20. Een mooi resultaat en dat resulteerde erin dat ze beide door mogen naar de meerkamp finale. Ook mag Hazel op de balk toestelfinale doen.

 

In de 3e ronde hadden de 2e divisie junior tunsters Eline, Fay en Lucia hun wedstrijd. Het was een zeer sterk veld van 28 turnsters waarin Eline uiteindelijk knap 2e werd, Lucia vierde en Fay negende. Voor alle dames leide deze score tot een plaatsing voor de meerkamp finale. Ook werden er een aantal toestel finales verdiend: Fay op vloer, Lucia op sprong en brug en Eline op balk.

In de 5e ronde probeerde onze 2e divisie senior Yang Wu zich te plaatsen voor de toestelfinale voor balk. Helaas leverde haar oefening niet voldoende punten op daarvoor.

 

Op zondag was het de beurt aan de 3e divisie junior turnsters Carmen, Julia, Liana, Mélua en Ziya. De dames waren verdeeld over 2 banen en in beide banen leidde dit tot eremetaal. Mélua werd in baan 1 heel knap 1e, Carmen 3e en Liana 4e. In baan 2 werd Ziya 3e en Julia 9e. Voor Carmen, Melua en Ziya betekent dit dat ze naar de meerkamp finale mogen. Verder verdiende Ziya een toestel finale op vloer en Lian op sprong.

 

Al met al een zeer goed resultaat voor onze turnsters waarvan er dus 8 zich mogen gaan opmaken voor het bondskampioenschap meerkamp en toestelfinale op 20 en 21 april in Den Haag. Hou deze data dus vrij in je agenda en kom de dames aanmoedigen!