Fantastische resultaten bij wedstrijden

Voor veel gymnasten waren de wedstrijden in maart de eerste landelijke wedstrijden na een lange periode zonder wedstrijden. En wat een mooie resultaten zijn er weer geboekt! Hier is een compilatie van de verschillende disciplines.

Groepsspringen

Op zaterdag 26 maart vond in Leeuwarden de finale van het NK Groepsspringen 2021 plaats voor de senioren op A/B niveau. Oorspronkelijk stond de finale gepland in december 2021, maar de coronamaatregelen zorgden er toen voor dat dit geen doorgang kon vinden. Gelukkig werd er een alternatieve datum bepaald, waardoor alle geplaatste teams alsnog konden strijden voor een podiumplaats.

Het wedstrijdteam van Gymsport Leiden deed mee op het hoogste niveau in de categorie senioren Mix A minitrampoline en heeft de 3e plaats behaald! Een supergoed resultaat, waarmee ze laten zien dat zij tot de top van het groepsspringen in Nederland horen. Gefeliciteerd!

Eerste plaatsingswedstrijden acrogym

Afgelopen twee weekenden waren weer de eerste officiële acrogym wedstrijden in 2 jaar; en gelijk erg succesvol!

Wedstrijdweekend D/E niveau

De eerste plaatsingswedstrijd voor het D- en E-niveau was op 19 en 20 maart in het topsportcentrum Rotterdam. Hier deden 10 teams van Gymsport Leiden aan mee op verschillende niveaus. Er zijn dat weekend meerdere medailles verdiend en al vele limieten voor doorstroming gehaald!

Op het E-jeugd niveau werden Fien en Jozien 1e. Bij de E-junior duo’s hebben we vier deelnemende teams en behaalden we ook plaats 1 t/m 4! De 4e plek was er voor Myrthe en Anicia, de 3e plek voor Cheyenne en Sara, de 2e plek voor Mieja en Liana en de 1e plek voor Ymara en Rosa. Een podium vol met Gymsport Leiden!

Bij de E-junior trio’s gingen Rosie, Alexandra en Renske er met de gouden medaille vandoor. Op het D-jeugd niveau pakten Aiko en Isabel de 2e plek, net als Arianna, Natalia en Nynke op het D-junior niveau. Het D-senior trio Eleny, Gwyneth en Olesia eindigden op een mooie 6e plek. Hoewel het een oefenwedstrijd was voor het C-junior trio Lee, Lene en Sophie wisten zij de hoogste plek op het podium te behalen en namen een gouden medaille mee naar huis.

Plaatsingswedstrijd 1 B/C niveau

Op zaterdag 26 maart was de eerste plaatsingswedstrijd voor het B/C-niveau in Oss. Hier deden 2 teams aan mee van Gymsport Leiden. Op het B-senior niveau behaalde ons mix paar Britney en Jozef een mooie 2e plek. Het andere team bestaande uit Lee, Lene en Sophie op C-junior niveau behaalde een 6e plaats. Het is nog even afwachten of zij zich hebben geplaatst voor de finale in Ahoy Rotterdam deze zomer, maar beide teams mogen trots zijn op hun resultaat!

Kortom, na 2 jaar geen acrogym wedstrijden gedaan te hebben, was dit de perfecte start van dit wedstrijdseizoen en kijken we vol goede moed uit naar de volgende wedstrijden!

Herenturnen

Op zaterdag 26 maart reisden de jongens van de herenselectie af naar het Topsportcentrum Rotterdam. Daar namen ze deel aan wedstrijden in 4 leeftijdscategorieën en niveaus. Veel jongens turnden een moeilijkere oefening of een nieuw element, en dat is op zich natuurlijk al een prachtige prestatie.

Onderbouw

De jongste jongens kregen een diploma met bronzen, zilveren of gouden stickers per oefening. De meesten deden een moeilijkere oefening dan bij de vorige wedstrijd, dus dat laat zien dat ze grote stappen hebben gezet. Uiteindelijk waren er voor veel jongens zilveren stickers, en voor Ezra en Mees zelfs een paar gouden!

Middenbouw

Bij de middenbouw deed Gymsport Leiden mee met twee teams. Alle jongens hebben nieuwe elementen in hun oefening uitgevoerd. Daar kunnen ze heel tevreden over zijn! Als kers op de taart behaalden Koen, Valerio en Vince met hun team (aangevuld met turners van Zwijndrecht en Zoetermeer) de tweede plaats.

Bovenbouw

In de bovenbouw (Jeugd C en Junior C) deden twee Gymsporters mee, ook weer in gemengde teams met andere verenigingen. Ben deed de vloer en sprong heel goed, en turnde op zowel de brug als op de rekstok een nieuw element. Met het team werd hij ook nog eens derde!

Ritmische Gym

Afgelopen zondag nam Gymsport Leiden- Ritmische Gymnastiek deel aan het 1e plaatsingswedstrijd voor groepen 1e en 2e divisie.  Deze wedstrijd van KNGU vond plaats in Franeker.

Gymsport Leiden nam deel met 1 groep. De benjamins van de 1e divisie, Lia Momo Li, Emilia Ardoin en Nika Dorr, hebben een 6e plaats behaald.

Zie bijgevoegde foto van Karolin Valdmaa

Op 12 Maart heeft Jildes Han deelgenomen aan de 1e plaatsings wedstrijd NK, Ritmische Gymnastiek voor de Ere-divisie individueel in Almaar. Ze liet daarbij een oefening zien zonder materiaal en met hoepel. Ze heeft allround een 4e plaats behaald bij de pre junioren.

Een dag later, op 13 maart, werd de 1e plaatsings wedstrijd individueel georganiseerd voor de 1e divisie. Bij de benjamins werd Nika Dorr de 12e en Emilia Ardoin 15e. Bij de junioren werd Sofia Hervas Larano  allround 6e en Emily Hendrikse allround 7e. Neda Iossovof werd bij de Senioren allround 7e

Op 3 april staat de eerste plaatsingswedstrijden voor de 2e divisie gepland.

Damesturnen

Afgelopen weekend hebben de pupillen Middenbouw 4 en 5 een wedstrijd gehad, het Open Turn2Win toernooi in Sommelsdijk. Daarbij zijn Hajar BsiBsi (middenbouw 4) en Freya Schubert (Middenbouw 5) 2e geworden en Malika van der Wal (Middenbouw 4) en Diede Maas (Middenbouw 5) 3e geworden. De andere meiden hebben het ook super goed gedaan.

In het weekend van 19 en 20 maart hebben wij vanuit Gymsport Leiden een wedstrijd gehad in Pijnacker waarbij ons Supplement 7 middenbouw team de 3e plek heeft behaald en onze 2 Supplement 6 teams een 1e en 3e plek hebben behaald met ook 2 individuele winsten.

Ook de onderbouw heeft hun eerste Meetmoment gehad, waarbij de turnsters hebben genoten en iedereen naar huis is gegaan met een mooie diploma.