Voorproefje WG

Martijn Busscher, van de WG-commissie vertelt op sleutelstad FM over de demo die Gymsport Leiden opvoert in Dornbirn.

 

Aanstaande zaterdag vertrekt het Demoteam van Gymsport Leiden naar Oostenrijk voor de Wereld Gymnaestrada. Martijn gaat al een dag eerder om het tentenkamp op te zetten op de oranjecamping. Daar logeren de Nederlandse deelnemers.

Meer deelnemers dan de Olympische Spelen

Eens per 4 jaar wordt de WG georganiseerd. Het is één van de grootste sportevents ter wereld met meer deelnemers dan de Olympische Spelen.

Teams uit 63 landen voeren meer dan 1.000 demo’s op verspreid over het Trade Exhibition Centre in Dornbirn, in het casino in Bregenz en in steden in de buurt.

Gymsport Leiden mag 4 keer optreden tijdens deze indrukwekkende week. De deelnemers zullen veel internationale deelnemers ontmoeten: het uitwisselen van souvenirs is één van de leukste dingen tijdens deze week, vertelt Martijn.

Anderhalf jaar voorbereiding

De WG-commissie is anderhalf jaar geleden begonnen met de organisatie van de demo: trainers en deelnemers werven, sponsoring verzorgen, tenten, vervoer en eten regelen en nog veel meer.

De trainers Amber en Jente hebben ruim een jaar besteed aan de choreografie van de demo en het fijnschaven van de uitvoering. De 37 deelnemers van het demoteam trainen bij verschillende disciplines van Gymsport Leiden: acro, turnen en groepsspringen. In de demo zie je deze elementen dan ook terug.  

Over 4 jaar in Amsterdam

In 2023 organiseert Nederland de WG. Tijdens de sluitingsceremonie voeren de 6 Nederlandse teams daarom samen een welkomstdans uit als uitnodiging voor alle landen in Nederland.