Steunactie nieuwe circustent Miloco en Gymsport Leiden enorm succes

Storm Evert vernielde op 11 maart 2021 de tent waarin wekelijks honderden kinderen buiten coronaproof konden sporten. We willen de activiteiten zo snel mogelijk hervatten en hebben met Miloco een crowdfundingactie opgezet. Binnen 1 dag werd nagenoeg het volledige bedrag voor een nieuwe tent bijeengebracht. Dat is boven alle verwachting!

Coronaproof sporten in een open tent
Circus Miloco heeft in februari met Gymsport Leiden een creatieve samenwerking gestart om de leerlingen met de voortdurende coronamaatregelen buiten overdekt in de circustent les te geven. De kinderen waren dolblij dat ze vanaf 15 februari weer buiten konden sporten.

Slechts 3,5 week hebben de kinderen kunnen genieten van het sporten onder de kap van de tent of op het veld ernaast.

Schade door storm Evert
Op 11 maart gooide storm Evert roet in het eten en veroorzaakte veel schade aan de tent en het materieel. De storm was voorspeld en daarom is de tent extra vastgezet. Volgens het keuringsrapport zou de tent windkracht 8 aan moeten kunnen, maar helaas waren de windstoten te zwaar. Het tentdoek is van de nok afgescheurd, tentpalen zijn verbogen en de lampen zijn kapot gevallen. Met vereende krachten is alles opgeruimd en de schade geïnventariseerd. Helaas was de tent niet tegen deze omstandigheden verzekerd.

Wat een domper en wat een pech dat de trainingen nu weer afhankelijk van weersomstandigheden zijn!
 
Een nieuwe tent
Circus Miloco en Gymsport Leiden blijven positief en willen heel graag zo snel mogelijk een nieuwe tent aanschaffen om de buitenlessen te hervatten. Om dat te bekostigen hebben ze een crowdfunding-actie opgezet, die 16 maart van start ging.
 
Warm hart
Het loopt zo ontzettend hard! Binnen een dag is nagenoeg het hele bedrag bijeengebracht dat nodig is om een nieuwe tent aan te schaffen. De verwachting is dat met het bedrag dat vandaag opgehaald wordt, ook het materieel vervangen kan worden dat bij de storm kapot is gegaan. “We realiseren ons dat dat heel bijzonder is in een tijd waarin velen het zwaar hebben door corona.” Honderden mensen dragen de clubs een warm hart toe en steunen de actie. Zelfs mensen waarvan de kinderen jaren geleden lid waren, doneren: hun kinderen hebben zo fijn gesport bij de club. Dat is een enorme opsteker voor alle vrijwilligers die van de clubs zo’n fijne omgeving maken om te sporten en meehelpen met dit initiatief.

Inmiddels is het doelbedrag –in recordtempo– overschreden en kunnen we ook het beschadigde materieel vervangen. Wij bedanken iedereen die een donatie heeft gedaan om de kinderen weer snel te kunnen laten sporten!

Wil jij ook bijdragen aan de nieuwe circustent –en bijbehorend materieel en toestellen? Steun ook: https://steunactie.nl/actie/nieuwe-tent-voor-circus-miloco-gymsport-leiden