Bondskampioen duo benjamins 2e divisie

Lia Momo Li en Julia Sedna Hadithi

RG kampioenschappen

Ritmische gymnastiek kampioenschappen

Zaterdag 11 juni zijn Julia Sedna Hadithi en Lia Momo Li Bondskampioenen van de 2e divisie geworden. Bij de jongste categorie, de benjamins, hebben ze de hoogste score met duo zonder materiaal behaald.

 

Bij de pre-junioren behaalden Ariana Schreuder en Victoria Toscano een zilveren medaille met de duo oefening zonder materiaal. Ze hebben in totaal 18.300 punten behaald. Met 0,25 punten verschil behaalden Ariana en Polina Silvestrova in dezelfde categorie een knappe 4e plek.

 

De top 10 noteringen waren verder voor Julia Sedna Hadithi als duo met Lilian Dorst. Ze hebben een mooie 8e plek behaald bij de benjamins met een duo zonder materiaal.  

 

De gymnasten van de 2e divisie worden ge-coached door Kamila Soberka en Christiana Mpimpa.

Pre junioren duo Ariana Schreuder en Victoria Toscano

Ariana (l) nam ook deel aan de wedstrijd als duo met Polina Silvestrova (r)

Eerste eremetaal in het eredivisie kampioenschap is binnen

Jildes Han was zondag 2 Juni aan de beurt in sportcentrum Ookmeer te Amsterdam. Zij had zich geplaatst voor het Nederlandse Kampioenschap Onderdeelfinales Eredivisie met zonder materiaal, hoepel, bal en knotsoefening.

 

Jildes werd 2van Nederland bij de pre-junioren met hoepel met een score van 19.750. Een 3e plek met zonder materiaal, 3e plek met knots en een knappe 4e plek voor haar bal oefening.  

 

Jildes promoveerde dit jaar naar de eredivisie en heeft daarmee voor Ritmische Gymnastiek het eerste eremetaal weten binnen te halen op het hoogste nationale niveau. Op 25 juni 2022 zal ze in Ahoy Rotterdam bij de Dutch Finals strijden voor de titel Nederlands Kampioen Allround.

 

Op zaterdag 18 en zondag 19 juni staan de Bondskampioenschappen individueel op de agenda. Zowel de meisjes van de 1e als de 2e divisie zullen in Hilversum strijden voor de titel Bondskampioen individueel. 

Op de foto Jildes Han met haar coach Karolin Valdmaa

Karolin, geboren in Estland, maakte deel uit van het Etse nationale team; Estonian AGG ( Aestatic Group Gymnasts). Ze werd 3e in 2015 en 2017 bij de wereld kampioenschappen met het nationale team. In 2018 kwam ze, toen nog als student aan de Hogeschool van den Haag, als assistent-coach bij Ritmische gymnastiek Gymsport Leiden. Sinds september is ze hoofdcoach, coach ere divisie en 1e divisie.