Plaatsingswedstrijden acrogym

Acroteams succesvol op plaatsingswedstrijden

Afgelopen weken waren er verschillende belangrijke wedstrijden voor de acroteams van Gymsport Leiden. Op deze wedstrijden hebben verschillende teams zich geplaatst voor de landelijke halve finale en is één team zelfs al zeker van een plek bij het NK in Ahoy!

 

Op zaterdag 18 maart was de allereerste plaatsingswedstrijd voor het mixpaar Britney en Jozef op het B-senior niveau in Leek. Na 2 stabiele en nette oefeningen, wisten zij het limiet voor het NK te halen en mochten zij de gouden medaille mee naar huis nemen! Er volgen komende maanden nog 2 extra plaatsingswedstrijden voor hun NK in Ahoy, op 24 en 25 juni!

 

In het weekend van 26 en 26 maart, was de derde en laatste plaatsingswedstrijd voor het D+, D en E-niveau in Gouda. Op de twee plaatsingswedstrijden daarvoor waren al veel podiumplekken en doorstroomlimieten binnen gesleept, maar het bleef nog spannend tot dit wedstrijdweekend. Er werden in totaal vijf gouden medailles verdiend. Aiko & Alexandra (D+-junior), Myrthe & Nynke (D-junior), Rosie & Lieuwe (E-jeugd) en Maren & Jente (E-junior), mochten allemaal het hoogste podium betreden en de gouden medaille mee naar Leiden nemen!

 

Ook werden er vier zilveren medailles verdient door Mieja, Liana & Sara (E-senior), Fien & Anicia (E-junior), Cheyenne & Rosa (D-junior) en Britney & Jozef (B-senior). Noa & Arianna (E-jeugd) draaiden een mooie oefening en werden 5e  in een groot en sterk deelnemersveld.

 

Na deze drie districtswedstrijden zijn bijna alle teams direct geplaatst voor de halve finale in Oss (13/14 mei) en Zwolle (3/4 juni). Alleen voor Cheyenne & Rosa blijft het nog spannend, zij staan derde reserve en kunnen nog opgeroepen worden om deel te nemen.

 

Al met al waren afgelopen weekenden erg succesvol, op naar de halve finale(s) en NK in Ahoy!