Opnieuw Leids feestje voor RG

Vier maal goud, vier maal zilver en drie maal brons voor Ritmisch Gymnasten van Gymsport Leiden

Op zaterdag 1 februari j.l.  werd de 2e plaatsingswedstrijd voor de 2e divisie Ritmische Gymnastiek gehouden. De wedstrijd in Papendrecht werd opnieuw een Leids feestje: er was elf maal eremetaal voor Gymsport Leiden.

De eerste gouden medailles werden behaald in het ochtendprogramma: pré junior Maja Wasilewicz won er zelfs 2: 1 voor haar individuele oefening met touw en 1 samen met Flaminia Sallusti voor hun duo oefening zonder materiaal.

Middagprogramma

In het middagprogramma waren de senioren en junioren aan de beurt. Voor de junioren stonden een individuele oefening met knots en een duo oefening met hoepel op het programma.

Sanne Hertogs won zilver bij de 1e jaars junioren, Anouk Vermond won brons bij de 3e jaars junioren. Samen werden de dames 2e bij de duo’s.

De senioren deden een individuele oefening met bal en een duo oefening met hoepel. Bij de oudste senioren, geboortejaar 2002 en ouder werd het een spannende strijd tussen de nummer 1 en 2. Met net een verschil van 0,050 punten met nummer 1 werd Froukje Blom 2e, een plaats hoger dan bij de eerste plaatsingswedstrijd.

Bij de jongste senioren was er een volledig Leids podium: Robin Vermond won met 21,150 punten de gouden medaille. Liliane IJben won zeer knap zilver. Ze schoof daarmee ten opzichte van de vorige wedstrijd een plaats op naar boven.

Anja Ilchenco, geblesseerd geraakt bij de laatste training een paar dagen eerder, verscheen met een flink ingetapete teen en met pijnstilling toch op de vloer. Haar doorzettingsvermogen werd beloond met een bronzen medaille.

Bij de duo’s waren er helaas wat geblesseerden, zodat er wat invallers ingezet moesten worden. Dat pakte goed uit! Goud was er, met een verpletterende score van 22,700 punten, voor Robin Vermond en Britt Hertogs. Zilver was er eveneens voor Robin en Britt, die de geblesseerde Selina Gitis verving. De derde plaats was voor Anja en Anouk, die Liliane verving. Opnieuw een Leids podium dus.

Top 10 plaatsingen waren er verder voor de individuele oefeningen van Polina (5e), Lucy (9e), Julia (10e) en Britt (6e) en de duo’s Flaminia&Jamila (10e) en Polia&Lucy (10e).

Op 28 maart a.s. zal de 3e en tevens laatste plaatsingswedstrijd plaatsvinden. Hierna zal blijken welke gymnaste zich geplaatst hebben voor de landelijke finale, het NK voor de 2e divisie.

Ritmische Gymnastiek

Bij Ritmische Gymnastiek laat je op het ritme van muziek je lenigheid zien met gebruik van de materialen lint, knotsen, bal, touw en hoepel.

De gymnasten van het selectieteam van Gymsport Leiden vertegenwoordigen de club in de 1e en 2e divisie op nationale en internationale wedstrijden en toernooien. Er is ook een afdeling voor recreanten.