Pauline van der Mark start als clubmanager

Per 1 september 2019 is Pauline van der Mark de nieuwe clubmanager van Gymsport Leiden. Zij neemt het stokje over van Bart de Snaijer.

Wie is Pauline?

Pauline heeft als echte Leidenaar haar roots bij de turnsport in Leiden, en is begonnen met recreatielessen bij Nanda Swanenburg in de tijd dat de clubs nog Nieuw Brunhilde en Jahn heetten. Pauline werd er snel uitgepikt om bij de selectie te komen trainen en kon onder trainers met bekende namen als Ron Didden en Maarten van der Keur doorstomen naar landelijk niveau. Ze was de eerste turnster die in de toen net opgeleverde turnhal in Leiden de eerste reuzenzwaai aan de brug heeft geturnd en werd in 2002 clubkampioen.

Droombaan

Haar passie voor turnen heeft ze voortgezet door vanaf haar 16e training te gaan geven aan recreatie en selectie, van ouder/kindgym tot senioren-gymfit. Omdat ze zoveel plezier beleefde aan het training geven is ze de Halo sportacademie gaan doen. Haar droombaan was toen al om een turnclub in Leiden te kunnen managen. Na ervaring op te hebben gedaan als jeugdsportcoördinator voor turnen bij Die Haghe in Den Haag is het moment voor haar droombaan in Leiden nu aangebroken!

"Ik ben gewend aan een zelfstandige baan met veel eigen inbreng en verantwoordelijkheid"

Balans en evenwicht

Organisatietalent

Dat de rol van clubmanager Pauline op het lijf geschreven is, zien we aan haar prestaties bij Die Haghe. Ze heeft er ouderkindgymlessen opgezet en voor seniorenfit het beleidsplan geschreven en uitgevoerd. Daarnaast heeft zij Team-Players (studenten van de HALO) aangestuurd en de eerste prijs gewonnen voor het opzetten van turnlessen in diverse Haagse achterstandswijken. “In twee jaar tijd is Die Haghe van 1200 naar 1600 leden gegroeid en zijn we sportvereniging van het jaar geworden.”

 

Ook bij CGV Scheveningen heeft ze haar sporen verdiend: “Deze club stond op het punt van instorten. Samen met het bestuur, trainers en vrijwilligers hebben we deze vereniging weer opgebouwd tot gezonde vereniging. Van het opzetten van de ledenadministratie en het verwerken van contributies en declaraties tot het begeleiden van trainers en het regelen van zaalhuur en opleidingen.”

Energiek

Toen de vacature voor clubmanager bij Gymsport Leiden in beeld kwam, hoefde Pauline dan ook niet lang na te denken. “Ik ben gewend aan een zelfstandige baan met veel eigen inbreng en verantwoordelijkheid.” Pauline is een doorzetter en als ze iets wil bereiken dan gaat ze ervoor. “Met mijn kennis en ervaring wil ik graag samen met jullie bouwen aan een stevige basis voor Gymsport Leiden, waarmee we kunnen groeien naar een vereniging waar iedere Leidenaar zijn passie voor turnen/bewegen kan ontdekken en uitvoeren. Net zoals ik jaren geleden met plezier begonnen ben met turnen.”

Pro-actief

Hoewel Pauline pas 1 september begint in haar functie, is ze in de zomervakantie al begonnen met gesprekken met bestuur en sleutelfiguren binnen de club. “Om mezelf in te werken en overzicht te krijgen van het werkveld en de prioriteiten die daarbij horen.”

 

Ze zal de toekomst van Gymsport Leiden vormgeven: in haar beleidsplan kijkt ze 3 maanden, 3 jaar en 10 jaar vooruit. Haar doel is dat Gymsport Leiden een financieel gezonde club blijft, met een kwalitatief hoog sporttechnisch beleid op zowel recreatie- als selectieniveau. “Maar mijn eerste focus komt te liggen bij de trainers: de meeste aandacht zal in het begin uitgaan naar de scholing en tevredenheid van de trainers. De trainers zijn zó belangrijk! Kwalitatief goede lessen en plezier tijdens de trainingen zijn van levensbelang voor een sportvereniging.”

De basis van bewegen

Pauline wil graag iedere Leidenaar op eigen niveau in aanraking laten komen met bewegen. Haar visie is dat hoe eerder je begint met bewegen, hoe langer je er in je leven plezier van hebt. Daarom is het nijntje beweegdiploma voor ouder/kind, peuters en kleuters bij Gymsport Leiden zo belangrijk. Met vaardigheden als gooien, zwaaien, rollen en balanceren kunnen kinderen al op jonge leeftijd een sport doen die ze leuk vinden. En ze blijven eerder een leven lang actief omdat ze weten hoe leuk samen bewegen is. “Ik wil iedereen laten ervaren hoe leuk bewegen is. Hoe jonger hoe beter. En hoe mooi is het als ouder en kind samen bewegen?”

 

Door de vele mogelijkheden bij Gymsport Leiden kan ieder kind na de brede basis van het nijntje beweegdiploma zelf bepalen wat het leuk vindt. Het ene kind zal meer interesse tonen in turnen, het andere in freerunnen of acrogym. En in de toekomst staat er nog een extra discipline in de planning: Gymsport Compleet. Dit is een differentiatie van alle disciplines.

Soms gaat het mis 😉 en daar kunnen we van leren!

Meer dan turnen

Pauline is breed georiënteerd en vindt heel veel sporten leuk. Buiten de gymsport beleeft ze zelf ook veel plezier aan avontuurlijke buitensporten als mountainbiken, kitesurfen, suppen, yoga en tuinieren. Als tegenhanger naast al deze individuele sporten kom je haar ook op de tennisbaan en de golfbaan tegen.

 

Omdat bewegen voor Pauline zo belangrijk is, gaat haar aandacht naar alle disciplines van Gymsport Leiden. “Het is zo belangrijk dat iedereen plezier beleeft aan bewegen en dat is voor iedereen op een andere manier. Vandaar dat Gymsport Leiden met zo veel verschillende disciplines ook zo’n mooie plek is om te werken!”