Nieuw bestuurslid: Jeroen Elderhorst

Vanaf 1 juli 2019 neemt Jeroen Elderhorst plaats in het bestuur van Gymsport Leiden. Hij neemt als doorgewinterde organisatieadviseur de HR-rol op zich.

Wie is Jeroen?

Jeroen is de vader van Nienke, een pre-instapper van 7 jaar in de N1/N2 groep turnen, en Joeri die graag naar zijn zusje kijkt. Hij is getrouwd met Marjolein, die ook betrokken is bij Gymsport Leiden en de damesturnen wedstrijd van 7 juli in de turnhal heeft helpen organiseren.

 

Naast het gezin is hij professioneel gezien HR-manager. Hij begeleidt bedrijven die op het punt staan om internationaal uit te breiden; met name in de biomedische wetenschappen. Nieuwe afdelingen opzetten, een beursgang voorbereiden. Het bouwen van organisaties is zijn expertise en passie.

 

Door een paar trainingen van Nienke bij te wonen, is hij in aanraking gekomen met turnen en Gymsport Leiden. Hij zag ontzettend veel passie, plezier en gedreven mensen met kwaliteit. Eigenlijk de elementen waar ieder bedrijf naar op zoek is. Het viel hem ook op dat er veel onvrede en frustratie was. Die onvrede is voor hem de aanleiding geweest om zich te gaan verdiepen in de organisatie van Gymsport Leiden. Met de gedachte om zijn steentje bij te dragen en de mooie dingen te behouden en de minder mooie dingen te verbeteren.

 

“Ik zie veel gelijkenissen tussen de problemen bij bedrijven en de organisatie van Gymsport Leiden.” Er moet bij Gymsport Leiden nog echt gebouwd worden, ondanks dat het een grote organisatie is van 5 verenigingen die samen zijn gegaan en al enorm lang bestaan. Als je met een vereniging van bijna 1500 deelnemers te maken hebt, praat je over een professionele organisatie. De processen moeten dan gestroomlijnd worden, omdat de organisatie versnipperd is over talrijke vrijwilligers die hun taken allemaal in hun vrije tijd, naast werk, hobby’s en gezin uitvoeren.

Functie- salarishuis

Het eerste project dat Jeroen waar Jeroen mee bezig is, betreft het functie-salarishuis. Dit doet hij samen met Aleid van de Velde.

 

Een functie- en salarishuis biedt een basis voor een goede organisatie. Je hebt een organisatiestructuur met de beschrijving van functies en hoe die samenhangen. Samen vormt dat een organisatie die iets kan voortbrengen. Die omschrijvingen is de input voor het functiehuis en de weging van salarissen. Op dit moment zijn de functies nog niet goed beschreven.

“Dit is kenmerkend voor bedrijven die klein begonnen zijn en een plotselinge groei doormaken.” Voor harmonisatie is er dan onvoldoende aandacht. Dat is ook bij Gymsport Leiden aan de hand: vanuit de verschillende verenigingen zijn de oude beloningsstructuren gehandhaafd. Mensen horen dat van elkaar en dat zorgt voor onvrede. “We werken aan een duidelijk en fair beloningssysteem. Dan gaat de energie de goede kant op.”

 

Aleid is een deskundige HR professional en heeft veel ervaring opgedaan in grote internationale settingen. Voeg hun inzet samen en je komt tot een mooi resultaat. Ze willen de beloningsstructuur vóór komend seizoen vastgesteld en ingebracht hebben. Eventuele salarisaanpassingen die bij het begin van het seizoen nog niet rond zijn, worden met terugwerkende kracht doorgevoerd.

Bevlogenheid

“De grote hoeveelheid tijd en energie die vrijwilligers en trainers in Gymsport Leiden stoppen, vrijwillig, is enorm. Die bevlogenheid vind ik het mooist.” Daar wordt door bedrijven ontzetten veel geld ingestoken om dat voor elkaar te krijgen, en hier heb je dat gewoon. Dat is ook wel de kunst: we willen wel structuren en processen in gaan richten, maar dat moet geen doodsteek worden voor de bevlogenheid. Hoe zorg je dat de vlam blijft branden en dat het niet een of ander waakvlammetje wordt? Maar ook heel simpel: hoe zorg je dat mensen niet weglopen uit de frustratie en onvrede die er heerst? “Ik wil dat GL een fantastische club, de place to be is, waar met enorm veel energie en passie en met een hoge kwaliteitsstandaard wordt gewerkt. Daar hoop ik in bij te dragen, in het neerzetten van zo’n structuur en instrumenten die daaraan bij kunnen helpen.”

 

Na het functiehuis en de harmonisatie kijkt Jeroen er al naar uit om het volgende project op te pakken. Hij weet nog niet wat dat is, maar speelt met de gedachte van een sponsor-subsidiewerkgroep. “De instroomkant van gelden is namelijk ook enorm belangrijk. Misschien nog wel belangrijker dan de volgende HR-instrumenten.”