Jan de Knegt viert jubileum

In het grootste geheim is voor Jan de Knegt een kleine show voorbereid ter ere van zijn 80e verjaardag. Zijn vrouw Willy, de stille kracht op de achtergrond, heeft alles met de familie en het bestuur van de club bekokstoofd. Alle disciplines van Gymsport Leiden hebben voor Jan spontaan een demo in elkaar gedraaid. Ze hebben Jan de Knegt goed kunnen verrassen met de traktatie van mooie oefeningen die door jong en oud voor hem werd neergezet. Bij de flashmob aan het einde van de demo stapte de jubilaris ook zelf de vloer op en gingen Jans voetjes letterlijk en figuurlijk de lucht in.

 

Van de 80 jaar is De Knegt ruim 60 jaar sportbestuurder geweest, eerst bij Jahn en later bij Gymsport Leiden. Voorzitter Arthur Haasbroek sprak na de demo in de turnhal mooie woorden over de carrière van zijn voorganger. Via een videoboodschap spraken ook Monique Kempff, voorzitter van de KNGU, en burgemeester Lenferink lovende woorden. Lenferink bedankte Jan namens alle Leidenaren voor al zijn jaren in de Leidse gymnastiekwereld.

 

Als je alle onderscheidingen al hebt mogen ontvangen is de keus voor een passend cadeau moeilijker, maar die werd gevonden in een prachtig bronzen beeld met als titel “samen sterk”.
Dat is het motto waarmee De Knegt jaren zijn energie en niet aflatende gedrevenheid kon aanwenden om velen te laten genieten van de gymsport. Hij treedt nu terug als sportbestuurder, maar Jan kennende zal hij altijd nog wel een handje toesteken daar waar de vrijwilligershand nodig is.

 

Sport is bewegen en niet stilzitten.

Jan kijkt naar de spontane demo van alle disciplines in de turnhal

Taart voor Jan

Dankwoorden van Monique Kempff en burgemeester Lenferink

Tijdens de flashmob gaat Jan met de beentjes de lucht in