Gymsport Leiden ontmoet Rembrandt

Aan het begin van ieder seizoen kijken de deelnemers van Gymsport Leiden al uit naar de taptoe op 2 oktober. De leden van de taptoe commissie zoeken namelijk elk jaar naar leuke en originele ideeën om er tussen alle verenigingen uit te springen en het publiek een interessante beleving te geven.

 

Gymsport Leiden speelt in op het thema van de taptoe ‘Jong geleerd’ met uitbundige materialen van het nieuwe nijntje programma ‘Bewegen met nijntje’. Dit programma stimuleert peuters en kleuters om al op jonge leeftijd te beginnen met bewegen, omdat dat vele sociale en motorieke vaardigheden oplevert voor de rest van het leven.

 

Daarnaast is dit jaar het idee ontstaan om met het lint van licht aansluiting te zoeken bij het Rembrandtjaar dat in 2019 centraal staat in Leiden. Rembrandt van Rijn staat als schilder immers bekend als meester van het licht. Met een speelse blik zal de Nachtwacht worden uitgelicht door de deelnemers van Gymsport Leiden. Een plaatsje langs de route is het dit jaar meer dan waard om deze hedendaagse Nachtwacht met eigen ogen te aanschouwen.