Trainingsdag Gymsport Leiden

Trainingsdag Gymsport Leiden – 5 november 2023

Op de trainingsdag op 5 november van de selectie acrogym van Gymsport Leiden stond groei, samenwerking en plezier centraal. Er werd die dag begonnen met een dansworkshop van D-beatz dancestudio uit Alphen aan den Rijn. Hierbij hebben de acrogymnasten geleerd de dans echt te voelen en de emoties mee te nemen in de uitvoering van de bewegingen. De acrogymnasten zijn vervolgens ook aan de slag gegaan met hun eigen choreografieën, waarbij ze wat ze hebben geleerd meteen konden toepassen.

Na een gezonde lunch is de gehele groep afgereisd naar DOS Sporthome in Alphen aan den Rijn. Hier kregen de acrogymnasten een clinic van het topsportteam van Flik Flak Den Bosch, bestaande uit Sequoia Steensma, Isabel Dingjan en Lyuna Marcelis. Zij trainen momenteel hard voor het WK acrogym, welke in maart 2024 plaats zal vinden. Dit topsportteam verzorgde de gehele training, waarin vooral gewerkt is aan netheid bij het uitvoeren van de acrobatische elementen en hun choreografieën. De acrogymnasten hebben tijdens deze training grote stappen gezet en zijn nu beter voorbereid op het wedstrijdseizoen. De trainers van Gymsport Leiden hebben verschillende tips gekregen en meegenomen uit de clinic van Sequoia, Isabel en Lyuna, die zij nu ook kunnen toepassen in hun eigen trainingen.

Aan het einde van de trainingsdag mochten de ouders komen kijken naar de stappen die de acrogymnasten deze dag hebben gezet. Ze hebben hierbij ook de dans van de dansworkshop laten zien. Via Instagram en Facebook, op het kanaal van Gymsport Leiden Acrogym, is ook een filmpje van de gehele dag te vinden. Al met al een zeer geslaagde en leerzame trainingsdag!