Circus Miloco en Gymsport Leiden samen naar buiten

Circus Miloco en Gymsport Leiden hebben de handen ineengeslagen en gaan op sportpark de Vliet aan de Voorschoterweg de kinderen laten bewegen in een grote circustent.

Sinds de afkondiging van de tweede lockdown was het voor de sporters niet meer mogelijk om in hun vertrouwde gymzalen te sporten. Sinds die tijd was het lastig om een goede plek te vinden om buiten te sporten. Sommige lessen werden digitaal gegeven, maar met deze oplossing kunnen de kinderen weer fijn bewegen op een prachtige locatie.

 

Circus stelt tent beschikbaar

Circus Miloco stapte met haar plan naar de gemeente en stelde haar eigen tent ter beschikking. Deze circustent wordt tijdens de lessen aan de zijkanten opengezet zodat de kinderen wel droog staan, maar er dus voldoende ventilatie is. Ook de in- en uitstroom is strak geregeld. Kortom coronaproef. De tent is tijdens de vorstperiode door de ouders opgezet bij temperaturen onder nul, maar de wil om het voor elkaar te krijgen gaf voldoende warmte.

 

Gemeente Leiden verbindt

De clubs zijn de gemeente Leiden erg dankbaar omdat die bereid was actief mee te denken in de mogelijkheden. Ook bracht de gemeente Leiden op verzoek van circus Miloco de contacten op gang met Gymsport Leiden omdat er de wens was met een andere club samen te werken om zoveel als mogelijk kinderen sportplezier te laten beleven. Na het eerste contact kwam alles in een stroomversnelling en konden de eerste kinderen al op 15 februari jl. gaan starten.

 

Vruchtbare samenwerking

Om alles goed en veilig te laten verlopen schoten Bouwmaat Leiden en Super Sound Leiden te hulp met bouwmaterialen en verlichting. Hoe graag de clubs dat ook zouden willen, is het niet mogelijk toeschouwers toe te laten. De beide clubs hopen uiteraard in de toekomst wel te laten zien hoe vruchtbaar de samenwerking is verlopen. Nog even geduld aub.