Acrogym zoekt nieuwe deelnemers

Acrogym zoekt nieuwe deelnemers
Binnen Gymsport Leiden is de discipline acrogym hard op zoek naar leden voor volgend seizoen. Voor zowel de selectiegroep als de recreatiegroep zijn we op zoek naar jongens en meisjes.

Wat is acrogym?
Jullie zullen misschien niet allemaal volledig bekend zijn met acrogym als gymsport. Acrogym staat voor acrobatische gymnastiek en wordt ook wel sportacrobatiek genoemd. Het is een relatief nieuwe discipline binnen de gymsport en een echte teamsport, turnen met en op elkaar. Acrogym is een combinatie van gymnastiek en acrobatiek, met elkaar verbonden door choreografische onderdelen.

Binnen Gymsport Leiden wordt gewerkt in teams van twee of drie sporters, die samen de acrobatische oefeningen uitvoeren. Het leuke aan acrogym is dat deze sport op instap en op topniveau uitgevoerd kan worden en er op deze manier al snel wedstrijden gedraaid kunnen worden. Op de website van Gymsport Leiden zijn verschillende foto’s te zien en ook een filmpje van een optreden bij ZZ Leiden Acrogym – Gymsport Leiden. Ook op YouTube kun je vele acrogym filmpjes vinden, om een impressie van de sport te krijgen.

Selectie acrogym
De huidige selectiegroep is momenteel bezig met het vormen van nieuwe teamsamenstellingen voor komend wedstrijdseizoen. Bij de acrogym proberen we vóór de zomervakantie de teams grotendeels al samen te stellen voor aanstaand wedstrijdseizoen. Bij de selectiegroep is iedereen welkom vanaf geboortejaar 2014.

Lijkt het je leuk om dit eens te proberen? Of wil je graag een extra uitdaging naast je huidige sport? Dan ben je van harte welkom om op donderdag van 18:00–19:30 uur mee te trainen, locatie basisschool de Arcade, Octavialaan 61, Leiden. Als het op donderdag niet lukt, is het ook mogelijk op andere dagen proef te trainen. Je kan ons mailen voor de andere trainingsmogelijkheden.


Recreatie acrogym
Ook voor de recreatiegroep zijn we op zoek naar nieuwe leden. In deze groep besteden we aandacht aan de basiselementen van acrogym, om zo toe te werken naar de selectiegroep. Na de zomervakantie is deze les op donderdag van 17.00-18.00 uur in basisschool de Arcade, Octavialaan 61, Leiden. In de recreatiegroep is iedereen welkom vanaf groep 3. 

We zien je graag, dus meld je aan!
Lijkt het jou leuk om een keer proef te trainen? Mail dan snel naar acrogym@gymsportleiden.nl  (graag naam, leeftijd en telefoonnummer vermelden) en dan zien we je gauw in de gymzaal van de Arcade! Ook als je een zus, broer, vriend of vriendin weet die het leuk zou vinden, mag je deze informatie doorsturen en kunnen ze zich aanmelden.
Als je nog vragen hebt, kan je deze per mail aan ons stellen.

 

Met sportieve groeten,

 

Doortje, Meike, Niels, Olivier en Wendy
Train(st)ers en assistente acrogym

 

Gymsport Leiden – Samen sterk in de Gymsport
www.gymsportleiden.nl

 

Fotocredits: Jort Gerritsma