1e plaatsings-wedstrijd RG

In samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) organiseert Gymsport Leiden zaterdag 7 december a.s. de 1e plaatsingswedstrijd Ritmische Gymnastiek voor de 2e divisie.

 

Zaterdag 7 december 2019

9.00 – 18.00 uur

Sporthal Basalt (voorheen Rijnlands Revalidatie Centrum)

Wassenaarseweg 501, Leiden

 

Aan deze wedstrijd nemen ongeveer 120 gymnasten deel uit het district Zuid Holland. Het is een eerste van drie plaatsingswedstrijden die in ons district gehouden worden. Na deze drie wedstrijden zal blijken welke gymnasten zich hebben geplaatst voor de landelijke finale: het NK voor de 2e divisie.

 

Tijdens de plaatsingswedstrijd komen 4 leeftijdsgroepen op de vloer: de benjamins, pré junioren, junioren en senioren. Vanuit Gymsport Leiden nemen er 14 gymnasten deel: Froukje, Robin, Selina,  Anja, Britt, Liliane, Anouk,  Sanne, Maja, Flaminia, Jamila, Polina, Lucy en Julia.

 

In het programma zijn tijdens de pauzes van het wedstrijdprogramma demonstraties opgenomen. Deze zullen verzorgd worden door de recreantengroep R.G. van Gymsport Leiden, waar ook deelnemers van de schoolsportcursus van de gemeente Leiden vanuit maken en door de mini’s: de jongste selectie meisjes.