1e plaatsings-wedstrijd RG wordt Leids feestje

Op zaterdag 7 december j.l.  werd de 1e en plaatsingswedstrijd voor de 2e divisie Ritmische Gymnastiek gehouden. In revalidatiecentrum Basalt aan de Wassenaarseweg ontving de organiserende vereniging Gymsport Leiden 120 gymnasten en hun supporters.

 

Het werd een gezellige dag, waarin alle gymnaste zich weer van hun beste kant lieten zien, waar juryleden druk waren met het beoordelen en uitrekenen van de scores en het publiek zich kon genieten van de oefeningen van de gymnasten.

 

Ritmisch Gymnasten Gymsport Leiden schitteren op 1e plaatsingswedstrijd

De wedstrijd is een eerste van 3 plaatsingswedstrijden. Na deze wedstrijden zal blijken wie het district Zuid Holland mag vertegenwoordigen op het NK voor de 2e divisie. Het werd een Leids feestje. Niet alleen vanwege de goede sfeer tijdens de wedstrijd, maar er werd bovendien 6 maal eremetaal behaald door de Leidse gymnastes.

 

De eerste medailles werden in het ochtend programma behaald. 1e jaars Benjamin Lucy van der Born won brons met haar oefening zonder materiaal. Maja Wasilewicks, 2e jaars pré junioren deed een oefening met hoepel. De behaalde 15,450 punten waren goed voor een zilveren medaille.

Primeur

In het middagprogramma waren de junioren en senioren aan de beurt. Voor hen stonden de oefeningen met bal en knots op het programma. Het werd een Leids succes: 3e jaars junior Anouk Vermond veroverde met een score van 36,700, 5 punten meer dan de nummer 2, de 1e plaats.

 

Haar zus Robin was succesvol bij de senioren geboortejaar 2003/2004. Ook zij werd 1e  met maar liefst 6 punten verschil op nummer 2.  Liliane IJben veroverde in dezelfde categorie een knappe 3e plaats. Bij de oudste senioren, geboortejaar 2002 en ouder, was er ook brons voor Froukje Blom.

 

De Leidse wedstrijd kende een primeur: voor het eerst deed er een jongen mee aan een RG competitie: Neil Mulder van GV Jahn uit Hillegom. Hij eindigde bij de 2e jaars junioren op de 13e plaats.

 

Bij Ritmische Gymnastiek laat je op het ritme van muziek je lenigheid zien met gebruik van de materialen lint, knotsen, bal, touw en hoepel. De gymnasten van het selectieteam van Gymsport Leiden vertegenwoordigen de club in de 1e en 2e divisie op nationale en internationale wedstrijden en toernooien. Er is ook een afdeling voor recreanten.