10 jaar Ritmische Gym in Leiden

“10 jaar RG in Leiden, dat moet gevierd worden!” zo stond er op de uitnodiging vermeld. In een gezellig versierde ruimte draaide zaterdagmiddag 15 juni een slide show met foto’s van toen en nu. Met leden die inmiddels senior zijn, maar op de foto nog te zien zijn als kleine benjamin of mini, foto’s van trainingskampen in Portugal, Bulgarije en Polen, wedstrijden in binnen- en buitenland en demo’s tijdens shows van onze eigen vereniging tot en met het optreden met Within Temptation. Dat bracht bij (oud) leden met hun familie, (oud) trainsters en (oud) bestuursleden mooie herinneringen naar boven.

Grote initiatiefneemster en motor achter RG is Vera de Reus. In de loop der jaren, toen het ledenaantal ging toenemen, is het trainerscorps uitgebreid met meer trainsters. RG is gestart bij Jahn en na de fusie maakt het onderdeel uit van Gymsport Leiden. Momenteel geven Kamila Soberka, Dagmara Soberka, Karolin Veldmaa, Froukje Blom en Sofie Planjer samen met Vera training aan de diverse selectie en recreatiegroepen. Tijdens het feest was er uiteraard een moment om hen te bedanken voor hun inzet, met bloemen en een fotoboek.

Behalve de mooie, zelfbedachte demo van Matilde en Angéline, deels met hoepel en deels zonder materiaal, hadden de leden van de recreatie een heel speciale demo voorbereid: een “doe-allemaal-mee-demo” waarbij iedereen, vanzelfsprekend, mee mocht doen.

En wie heeft de meeste kennis van RG? Robin en Anouk hadden een quiz voorbereid met vragen als ‘In welk jaar werd Margarita Mamun Olympisch Kampioene?’ en ‘Hoe groot is een RG vloer?’ De ouders van Sofie, Annah en Peter lieten iedereen achter zich. Bij de laatste benaderingsvraag: ‘Met hoeveel punten werd Margarita Mamun Olympisch Kampioen?’ kwam het antwoord van Annah het dichts bij het juiste aantal punten: zij is terecht winnaar van de quiz.