Over Aerobics

Aerobics op muziek

Op verschillende uren wordt bij Gymsport Leiden een aerobicsprogramma aangeboden op muziek, waarmee je je conditie, kracht en lenigheid op peil kunt houden of zelfs kunt verbeteren. Ook aan coördinatie en evenwicht wordt aandacht besteed. In de lessen wordt gebruik gemaakt van vele aerobic, spierversterkende en lenigheidsbevorderende (grond)oefeningen.

Bij de lessen wordt niet te snelle, maar wel vlotte muziek gebruikt. Elke les begint met een uitgebreide warming-up en eindigt met rekoefeningen om het lichaam weer geleidelijk aan de rusttoestand te laten wennen.

Dames van boven de 40 die nooit of heel weinig aan sport hebben gedaan, denken vaak dat ze op hun leeftijd niet meer met sporten kunnen beginnen of dat het voor hen geen zin meer heeft. Toch is het wel degelijk zo dat ouderen door verantwoord sporten hun fysieke mogelijkheden kunnen vergroten en op peil houden. Beweging verbetert de bloedsomloop en verlaagt het cholesterolgehalte. Door vergroting van de spiermassa verbetert bovendien de stofwisseling, terwijl meer bewegen de botafbraak bij met name vrouwen helpt voorkomen.

Dames, kom eens een paar proeflessen meedoen, dit is uw kans om lekker fit te worden!