Over Turnplus

Turnplus - Voor iedereen die meer wil Turnen!

TurnPlus (8-12) is bedoeld voor jongens van acht tot twaalf jaar die al reeds op een van de jongens recreatieuren turnen en voor wie het turnen makkelijk afgaat. Voor dit uur hanteren we een maximum van 15-20 jongens en daarom kan je alleen door je eigen trainer hiervoor worden uitgekozen hieraan mee te doen. Ben je (nog) niet door je trainer gevraagd, maar lijkt het je wel leuk om met deze extra training mee te doen, bespreek het dan eens met je trainer.

In de turnplus trainingen werken we toe naar een oefening op alle zes de turntoestellen (vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rek). Het is de bedoeling dat de jongens vanaf dat ze ongeveer tien jaar oud zijn, deel kunnen gaan nemen aan één of twee wedstrijden per jaar die in de regio worden gehouden op niveau tien of hoger. Omdat er elke week hard getraind gaat worden is de training een stuk zwaarder dan op de recreatie uren en omdat we elke week alle toestellen aan bod willen laten komen is er minder tijd voor spelletjes.

TurnPlus (13+) is bedoeld als extra trainingsuren voor jongens van 13 jaar en ouder, die turnen bij de dinsdagavond groep in de turnhal van 20:00 uur tot 21:30 en die zich voorbereiden op de regionale meerkampwedstrijden in januari en juni op niveau tien en hoger, waarin vrije oefenstof wordt geturnd. Er is op dit uur ruimte voor maximaal 9 jongens. De jongens mogen daarom alleen meedoen op dit uur die zijn gevraagd door de trainer op het dinsdagavond uur.