NK kampioenschappen Ritmische Gym

Bondskampioenschap 2e divisie Ritmische Gymnastiek

Vier bondskampioenen bij Gymsport Leiden

Er zijn fantastische resultaten behaald bij de Bondskampioenschap Individueel bij de 2e divisie.

Deze vond plaats op zaterdag 18 juni in Hilversum. Gymsport Leiden was zeer succesvol met maar liefst vier bondskampioenen!

Anja Ilchenko, Emily van Wel, Ariana Schreuder en Lia Momo Li.

Coaches bij de 2e divisie zijn Kamila Soberka en Christiana Mpimpa.

Op de eerste foto Lia Momo Li.

Ze werd bij de Benjamins 2012 All-round 1e en bondskampioen.

Julia Sedna Hadithi werd 9e.

Op de foto Ariana Schreuder.

Ze werd 1e en bondskampioen bij de Pre-junioren 2011 All-round.

Polina Silvestrova werd 6e.

Bij Pre-junioren 2010 All-round is Victoria Toscano 12e geworden.

Bij de Junioren 2009 All-round behaalde Emily van Wel de 1e plaats en bondskampioen geworden.

Flaminia Sallusti, rechts op de foto eindigde met een krap verschil op een knappe 4e plaats.

Op de foto van links naar rechts; Melanie Schoonenberg, Anja Ilchenko en Liliane

Bij de Senioren All-round werd Anja Ilchenko 1e en bondskampioen, Liliane 8e en Melanie Schoonenberg 13e.

Bondskampioenschap 1e divisie Ritmische Gymnastiek

Neda Iossifov pakt zilver!

Op de foto Neda Iossivof met haar bal oefening

Op zondag 19 juni vond de Bondskampioenschap 1e divisie plaats in Hilversum. Een spannende dag met mooie resultaten.

Neda Iossivof behaalde bij de Senioren Allround een knappe 2e plaats en werd 3e bij onderdeel Bal en 3e bij onderdeel Knotsen.

Sofia Hervas Larano werd ondanks haar enkel blessure bij de Junioren Allround een 6e en pakte zelfs een 2e plaats bij onderdeel finale Knotsen.

De jongste gymnasten Nika Dörr en en Emilia Ardoin lieten een prachtige oefening zien bij de Benjamins.

Nederlands Kampioenschap Ritmische Gymnastiek in Ahoy

Zilver voor Jildes Han bij de Eredivisie

Op de foto Jildes Han met haar hoepel oefening

Op Zaterdag 25 en 26 juni vond het Nederlandse Kampioenschap plaats in Ahoy Rotterdam. Namens Gymsport Leiden was Jildes Han de eerste deelnemer die in actie kwam op de vroege zaterdagochtend bij Ritmische Gymnastiek. Het werd een spannende wedstrijd waarbij ze 4 oefeningen op muziek liet zien met bal, knotsen, hoepel en zonder materiaal. In haar categorie pre-junioren, geboorte jaar 2011/2010 bij de eredivisie werd ze allround 2e van Nederland.

Benjamin groep

Op zondag was het de beurt aan de jongste categorie Benjamins. Op het programma stond een wedstijd voor groepen zonder materiaal. Het trio, bestaande uit de gymnasten Emilia Ardoin, Nika Dörr en Lia Momo Li, nam deel aan de wedstrijd bij de 1e divisie en behaalden een mooie 5e plaats.