Dames Turnen

Toestelturnen op: Vloer - Sprong - Brug - Balk

De selectie van Gymsport Leiden is bedoeld voor meisjes met talent voor de turnsport. De meisjes worden uitgekozen op kracht, lenigheid en gevoel voor bewegen.

De oefenstof is verdeeld over verschillende niveaus. Het niveau waarin een turnster turnt, is afhankelijk van capaciteiten en leeftijd. De selectie-trainingen zijn er met name op gericht om deel te nemen aan zowel regionale als nationale wedstrijden en worden gegeven in de Corantijnstraat in Leiden Noord (5e divisie onderbouw, 6e divisie en D2), Oppenheimstraat in de Professorenwijk (3e en 4e divisie en D1, D2 en N4 (D1, D2 en N4 op dinsdag 16.30, 3e en 4e divisie op dinsdag 18.30. Voor vrijdag zelfde tijden) en in “Turnhal Leiden” in de Merenwijk (1e, en 2e divisie en N1, N2, N3).

Landelijk wordt geturnd in verschillende divisies, namelijk eredivisie, talentdivisie en 1e t/m 3e divisie. In de eredivisie wordt geturnd door turnsters die meedoen aan nationale en internationale wedstrijden.

De wedstrijden worden georganiseerd in de rayons van de KNGU. Behalen de turnsters tijdens de districtswedstrijden in de 1e, 2e en 3e divisie voldoende punten dan is het mogelijk door te stromen naar landelijke wedstrijden.