Waar wedstrijdreglementen de choreograaf beperken in de mogelijkheden, staat binnen de demo-gym de weg vrij… Theater en sport gaan hand in hand. Met als primair doel een boeiend en afwisselend, maar vooral spetteren optreden aan het publiek te bieden, proberen demo-gymmers in de acro hun grenzen te verleggen en totaal vernieuwend te werk te gaan. Centraal staan de beleving van de muziek en de massaliteit van de groep. Technisch kunnen wordt vertaald naar originaliteit.

Gymsport Leiden Acro Optreden bij Sportprijsverkiezing Leiderdorp

Om met het demoteam mee te kunnen doen wordt een zekere acrogym-basisvaardigheid en een optimale inzet naar de diverse evenementen toe verwacht. Voor demo-gym kun je terecht op locatie Arcade (woensdag, gevorderden) en op locatie Bachstraat (woensdag: recreanten).

Gevorderden
Het Gymsport Leiden Demoteam, dat in de Arcade traint, heeft de afgelopen jaren vele successen behaald, o.a. tijdens de deelname de Fantastic Gymnastics in Ahoy, op het Univë Gymgala. Tevens mocht het team bij deelname aan diverse demo-wedstrijden meerdere malen de hoogste podiumplek beklimmen. Het demo team vertegenwoordigde meerdere malen Nederland bij de Wereld Gymnaestrada. In 2007 (Dornbirn), in 2011 (Lausanne) en in 2015 (Helsinki) werden demo’s gegeven tijdens de Nationale avonden, de landenshows en de verenigingsdemo’s. Hiermee behaalde het team grote successen, waar weer uitnodigingen voor andere evenementen uit voortkwamen.

Elke gelegenheid om naar buiten te treden wordt aangegrepen. Zo zijn we bijvoorbeeld rond Sinterklaas ook aanwezig in de straten en winkelcentra. Op dit moment bekijken wij de mogelijkheden voor deelname aan de World Gym For Life Challenge 2017 en de Wereld Gymnaestrada 2019.

Recreanten
Het Gymsport Leiden Demoteam trainend in de Bachstraat is een gezellige groep die eenvoudige dansvormen en uitdagende elementen in elk niveau in hun optredens gebruiken. De leukste kant van de sport komt hierin tot uiting!
Iedereen die graag voor publiek optreedt is van harte welkom om eens mee te komen doen en te ervaren hoe leuk het is om samen steeds nieuwe dingen te bedenken, te leren en te laten zien!

Demoteam is het visitekaartje van Gymsport Leiden!
Heeft u interesse, neem dan met ons contact op.

Gymsport Leiden Demoteam schittert tijdens Wereldgymnaestrada 2015