Waar wedstrijdreglementen de choreograaf beperken in de mogelijkheden, staat binnen de demo-gym de weg vrij… Theater en sport gaan hand in hand. Met als primair doel een boeiend en afwisselend, maar vooral spetterend optreden aan het publiek te bieden, proberen demo-gymmers in de acro hun grenzen te verleggen en totaal vernieuwend te werk te gaan. Centraal staan de beleving van de muziek en de massaliteit van de groep. Technische elementen kunnen wordt vertaald naar originaliteit.

Gymsport Leiden Demoteam schittert tijdens Wereldgymnaestrada 2015

Gevorderde gymnasten
De samenstelling van het team en de disciplines van Gymsport Leiden die zich tijdens een demo presenteren, wisselen per gelegenheid. Dat betekent dat niet alleen acrogymnasten maar ook leden van de springgroep, van ritmisch gym of andere disciplines deel kunnen uitmaken van de demo.

Successen Gymsport Leiden Demoteam
In voorgaande jaren heeft hebben de acrogymnasten vele successen behaald, o.a. tijdens de deelname de Fantastic Gymnastics in Ahoy, op het Univë Gymgala. Tevens mocht het team bij deelname aan diverse demo-wedstrijden meerdere malen de hoogste podiumplek beklimmen. Het demo team vertegenwoordigde meerdere malen Nederland bij de Wereld Gymnaestrada. In 2007 (Dornbirn), in 2011 (Lausanne) en in 2015 (Helsinki) werden demo’s gegeven tijdens de Nationale avonden, de landenshows en de verenigingsdemo’s. Hiermee behaalde het team grote successen, waar weer uitnodigingen voor andere evenementen uit voortkwamen.

Elke gelegenheid om naar buiten te treden wordt aangegrepen. Op dit moment treedt Gymsport Leiden geregeld op bij thuiswedstrijden van ZZ Leiden. Zo zijn we bijvoorbeeld rond Sinterklaas ook aanwezig in de straten en winkelcentra. Daarnaast bekijken wij de mogelijkheden voor deelname aan de World Gym For Life Challenge 2017 en de Wereld Gymnaestrada 2019.